Τράπεζες: Μειώνεται η προμήθεια έως και 50%
Μείωση στις προμήθειες των τραπεζών ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προσθέτοντας πως το υπουργείο θα προχωρήσει σε σχετική νομοθέτηση.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, τόνισε εκ νέου τη μη έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών και πρόσθεσε πως μειώνονται κατά το ήμισυ οι προμήθειες που αφορούν τις πληρωμές και τα εμβάσματα.
- Δείτε σχετικά: Υποχρεωτικό το IRIS; Όλες οι αλλαγές που προωθούνται
«Οι τράπεζες τώρα μόλις βγήκαν από μια ευαίσθητη περίοδο», είπε ο κ. Χατζηδάκης και αναφέρθηκε και στην επέκταση του συστήματος πληρωμών IRIS και σε άλλες συναλλαγές, μιας και είναι ιδιαίτερα εύκολο, δημοφιλές και δεν έχει πρόσθετες χρεώσεις.
Κωστής Χατζηδάκης: Το ζήτημα της στέγασης
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, τοποθετήθηκε σχετικά και με το ζήτημα της στέγασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε συνεργασία με τράπεζες. Σχετικά με τον φόρο σημείωσε συγκεκριμένα πως «Έναντι των υπολοίπων επιχειρήσεων, οι τράπεζες πληρώνουν υψηλότερη φορολογία (DTC- αναβαλλόμενος φόρος) έχοντας έναν συντελεστή 29% έναντι 22% των υπολοίπων εταιρειών».
- 1 λεπτό πριν ΔΥΠΑ: Μισθός 920 ευρώ και ένσημα – Ποιοι άνεργοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα
- 12 λεπτά πριν Σέρρες: Ξεκινά σήμερα (24/6) η δίκη για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου – Στο εδώλιο ο 16χρονος κατηγορούμενος
- 18 λεπτά πριν Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η 29χρονη για την επίθεση με δύο μαχαίρια στον σύντροφό της – Στο Παπανικολάου ο 24χρονος



















