Τραμ: Περισσότεροι συρμοί και μικρότερη αναμονή από 7 Σεπτεμβρίου
Νέο πρόγραμμα δρομολογίων θέτει σε εφαρμογή το Τραμ από τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, με περισσότερους συρμούς στις ώρες αιχμής και μικρότερους χρόνους αναμονής στις Γραμμές 6 και 7.
Ο ημερήσιος αριθμός των δρομολογίων αυξάνεται συνολικά κατά 28, από 421 σε 449. Παράλληλα, οι συρμοί που κυκλοφορούν στο δίκτυο αυξάνονται από 23 σε 27.
Οι αλλαγές αφορούν περίπου 55.000 επιβάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το Τραμ.
Γραμμή 6: Κάθε 7,5 λεπτά το πρωί
Στη Γραμμή 6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» θα κυκλοφορούν δύο επιπλέον συρμοί κατά την πρωινή αιχμή, από τις 07:30 έως τις 10:30.
Έτσι, ο αριθμός των ενεργών συρμών αυξάνεται από 10 σε 12 και η αναμονή στις στάσεις περιορίζεται από τα 9 λεπτά στα 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
Κατά την απογευματινή αιχμή, από τις 15:30 έως τις 18:30, θα προστεθεί ένας ακόμη συρμός. Συνολικά θα κυκλοφορούν 11, ενώ η χρονοαπόσταση θα μειωθεί από τα 9 λεπτά στα 8 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.
Τα ημερήσια δρομολόγια στη Γραμμή 6 αυξάνονται από 232 σε 244.
Γραμμή 7: Μικρότερη αναμονή στο τμήμα Βούλα – ΣΕΦ
Στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» το νέο πρόγραμμα ενισχύει ειδικά το τμήμα από το Ασκληπιείο Βούλας έως το ΣΕΦ.
Δύο επιπλέον συρμοί θα εξυπηρετούν τη γραμμή κατά τις ώρες αυξημένης ζήτησης:
- από τις 06:00 έως τις 10:00,
- από τις 14:30 έως τις 18:30.
Η μέση αναμονή θα μειωθεί από τα 12 λεπτά στα 9 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, τα ημερήσια δρομολόγια θα αυξηθούν από 189 σε 205.
Περισσότεροι συρμοί και νέοι οδηγοί
Για να εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα, η ΣΤΑ.ΣΥ. αυξάνει τους συρμούς που κυκλοφορούν καθημερινά από 23 σε 27.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, δύο εφεδρικούς συρμούς και έναν ακόμη σε προληπτική συντήρηση. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επιχειρεί να διατηρήσει την αναγκαία διαθεσιμότητα του στόλου σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος.
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η ένταξη νέων οδηγών στο Τραμ. Η ενίσχυση του προσωπικού θα αυξήσει τις διαθέσιμες βάρδιες και θα υποστηρίξει τα πρόσθετα δρομολόγια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 36 λεπτά πριν Τραμ: Περισσότεροι συρμοί και μικρότερη αναμονή από 7 Σεπτεμβρίου
- 2 ώρες πριν Ιαπωνία: Εργαζόμενος σε σχολείο συνελήφθη για τη θανάτωση περίπου 50 χάμστερ
- 2/09/2026 00:20 Συνταξιούχοι: Στο τραπέζι ενίσχυση έως 446,87 ευρώ – Σενάριο για «13η εθνική σύνταξη»









