Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Τι αναφέρεται στο έγγραφο της Hellenic Train

Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς, γνωστοποιήθηκε τι μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο Κ. Βελόπουλος σχετικά με το ζήτημα αυτό, έγινε γνωστό πως η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της συνολικά 13 βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως 10 βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Το παραπάνω αναφέρεται σε έγγραφο της Hellenic Train προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Αναφέρεται δε συγκεκριμένα, ότι «σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής: Παρασκευάσματα διατροφής, μπύρες, σύρματα από σίδηρο και κενά εμπορευματοκιβώτια».

 

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram