Τραμπ: «Σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά»

Τραμπ: «Σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά»
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί για «πολύ σκληρό χτύπημα» στο Ιράν (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο κύμα έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν πυροδότησε η σκληρή δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «σήμερα το Ιράν θα χτυπηθεί πολύ σκληρά». Η τοποθέτηση αυτή ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις της ιρανικής ηγεσίας που απέρριψε το τελεσίγραφο για «παράδοση άνευ όρων», λέγοντας χαρακτηριστικά στους Αμερικανούς να κάνουν… όνειρα.

Η κλιμάκωση ανεβάζει το γεωπολιτικό θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή και προκαλεί διεθνή ανησυχία για τις επόμενες ώρες.

Η ανάρτηση Τραμπ και το μήνυμα προς την Τεχεράνη

Μέσα από το Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το Ιράν «δέχεται καταστροφικές συνέπειες» και ότι δεν αποτελεί πλέον «τον νταή της Μέσης Ανατολής», αλλά «τον ηττημένο της περιοχής».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να σταματήσει επιθέσεις σε γειτονικά κράτη, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στη στρατιωτική πίεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ωστόσο, η πιο ηχηρή φράση ήταν ξεκάθαρη:
«Σήμερα το Ιράν θα πληγεί πολύ σκληρά».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Τραμπ έστειλε μήνυμα άμεσης στρατιωτικής απάντησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιθέσεων ακόμη και εντός της ημέρας.

Στέλνει βομβαρδιστικά Β-1 στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ μετέφεραν βομβαρδιστικά B-1 σε βρετανικές βάσεις, ενισχύοντας τα σενάρια για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση.

Τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά μπορούν να μεταφέρουν οπλικό φορτίο έως και 34 τόνους, συμπεριλαμβανομένων βομβών διάτρησης καταφυγίων (bunker buster). Το γεγονός αυτό τροφοδοτεί εκτιμήσεις περί πιθανών χτυπημάτων σε στρατηγικούς στόχους ακόμη και στην Τεχεράνη.

Η απάντηση της ιρανικής πλευράς

Από την πλευρά της, η ιρανική ηγεσία απέρριψε το τελεσίγραφο περί άνευ όρων παράδοσης, χαρακτηρίζοντας τις αμερικανικές απαιτήσεις «όνειρο». Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει αναστείλει επιθέσεις σε γειτονικά κράτη της Μέσης Ανατολής.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr