Τραμπ προς Ιράν: «Απόψε θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά» – Στο τραπέζι το νησί Χαργκ

Νέα σκληρή προειδοποίηση προς το Ιράν απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους της έντασης. Με ανάρτησή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ισχυρό στρατιωτικό πλήγμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «απόψε θα χτυπήσουμε πολύ σκληρά το Ιράν», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάληψης του στρατηγικής σημασίας νησιού Χαργκ.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σηματοδοτεί μια ακόμη πιο επιθετική ρητορική σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του, καθώς για πρώτη φορά γίνεται τόσο ξεκάθαρη αναφορά στο νησί Χαργκ — κομβικό σημείο για τις πετρελαϊκές εξαγωγές του Ιράν. Παράλληλα, ο Τραμπ μίλησε για πιθανή ανάληψη ελέγχου στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, επικαλούμενος ως παράδειγμα τη Βενεζουέλα.
Στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χτυπήσουν πολύ σκληρά απόψε το Ιράν (το Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, το Ραντάρ, τα Αντιαεροπορικά και όλες οι άλλες μορφές Άμυνας, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της επιθετικής του ικανότητας!). Κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα πάρουμε το νησί Χαργκ και άλλα σημεία πετρελαϊκής υποδομής και θα αναλάβουμε τον πλήρη έλεγχο των αγορών πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως έχουμε κάνει με τη Βενεζουέλα, η οποία λειτουργεί εξαιρετικά τόσο για τη Βενεζουέλα όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα! Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ».
- 6 λεπτά πριν Συντάξεις: Τα 5 SOS για όσους ετοιμάζονται να κάνουν αίτηση
- 18 λεπτά πριν Σπίτι μου ΙΙ: Πάνω από 15.000 εγκρίσεις δανείων – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για την πρώτη κατοικία
- 35 λεπτά πριν Σεισμοί στην Ελλάδα: Όσα αποκαλύπτουν οι ειδικοί στο MEGA Stories απόψε (11/6) στις 00:30 στο MEGA
















