Τουριστικά λεωφορεία: Ένταση για τον διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας

Τουριστικά λεωφορεία: Ένταση για τον διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι ιδιοκτήτες δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.) τουριστικών λεωφορείων, αντιδρώντας στην άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξίσωση των τελών κυκλοφορίας με εκείνα των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού Ελλάδος (ΟΕΤΕ), η οικονομική επιβάρυνση για τον κλάδο έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2024.

Διπλάσια τέλη από το 2024 – Στο 595€ η χρέωση ανά όχημα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΤΕ, την περίοδο 2022–2023 τα τουριστικά λεωφορεία κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας ίσα με αυτά των ΚΤΕΛ. Ωστόσο, από το 2024 τα τέλη διπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα κάθε Δ.Χ. τουριστικό λεωφορείο να χρεώνεται με 595 ευρώ, ενώ τα υπεραστικά ΚΤΕΛ συνεχίζουν να καταβάλλουν 300 ευρώ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η αύξηση αυτή δημιουργεί σοβαρές πιέσεις σε έναν κλάδο που εξυπηρετεί άμεσα τον ελληνικό τουρισμό, ειδικά σε μια περίοδο υψηλών λειτουργικών εξόδων.

Δεσμεύσεις χωρίς αποτέλεσμα – Αντίδραση από τον κλάδο

Παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, για την προώθηση διορθωτικής ρύθμισης, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη. Μάλιστα, ούτε η συνάντηση της 27ης Νοεμβρίου 2025 έφερε λύσεις, γεγονός που εντείνει την απογοήτευση των ιδιοκτητών.

Η ομοσπονδία προαναγγέλλει κινητοποιήσεις

Η ΟΕΤΕ δηλώνει ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν πλέον «αναγκαστικό βήμα», καθώς η διατήρηση των υπέρογκων τελών θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων. Όπως αναφέρει, ο κλάδος δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τέτοια οικονομική επιβάρυνση, ιδιαίτερα όταν ζητείται ίση μεταχείριση με αντίστοιχες δραστηριότητες.

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies