Οικονομία

Τουρισμός για Όλους: Παράταση για τα voucher έως το 2025

Μέσω του προγράμματος επενδύθηκαν στον εσωτερικό τουρισμό περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ

Τουρισμός για Όλους: Παράταση για τα voucher έως το 2025
Τουρισμός για Όλους: Παράταση για τα voucher έως το 2025

Παράταση μέχρι και το 2025 παίρνουν τα voucher στο πλαίσιο του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, «ο στόχος που θέσαμε είναι το 2023 να ξεπεράσουμε κατά 10% τα περυσινά ταξιδιωτικά έσοδα», ενώ όπως τόνισε, το υπουργείο Τουρισμού προχωρά σε επωφελείς συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ήδη έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για τις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προβολή των προορισμών με λιγότερο ισχυρό brand, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, επισημαίνοντας ότι την περασμένη σεζόν οι πληρότητες σε πολλές περιοχές- όπως η Αίγινα, η Λήμνος, η Ναύπακτος, η Σύμη, κ.α – έφτασαν σε επίπεδα που δεν είχαν αγγίξει ποτέ στο παρελθόν.

Μέσω του προγράμματος επενδύθηκαν στον εσωτερικό τουρισμό περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας

Τουρισμός για Όλους: Μέχρι το 2025 οι επιταγές για διακοπές

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2025, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε σε χιλιάδες οικογένειες τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές, επενδύοντας στον εσωτερικό τουρισμό περισσότερα από 100 εκ. ευρώ.

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι το τελευταίο που πρέπει να υποστεί η χώρα είναι να μπει σε περιπέτειες πολιτικής αστάθειας, καθώς ένα αδύναμο κυβερνητικό σχήμα, μια συμμαχική κυβέρνηση ετερόκλητων προγραμματικά δυνάμεων ή μια κυβέρνηση – προϊον εκβιασμών αντί συνεργασιών, θα φέρει τη χώρα και εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά πίσω.

Τέλος, για την υποψηφιότητα του στην Α΄ Αθήνας τόνισε ότι «ως παλιός αθλητής, είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αλλά το σημαντικό είναι να νικήσει η ομάδα μου. Εξάλλου η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με πλατιά λαϊκή βάση. Κι εγώ είμαι ψυχικά δεμένος με αυτή τη βάση».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκ. €, προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 € ανά δικαιούχο και 200 € για δικαιούχους ΑΜΕΑ.

Οι νέοι 125.000 δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους τους μόλις λάβουν το σχετικό μήνυμα ενεργοποίησης.  Οι κάρτες του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

Στο ΦΕΚ ορίζεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.α.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Επίσης, άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Και τέλος, εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
Περισσότερες ειδήσεις
Όλες οι Ειδήσεις Τώρα για πληρωμές, ενισχύσεις: επίδομα θέρμανσης, ενοικίου, παιδιού, ρεύματος, επίδομα ακρίβειας και ανεργίας. Διαβάστε πρώτοι για νέα που αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις