Τουρισμός για όλους: Νέα κλήρωση για 200.000 επιταγές 150 ευρώ σε δικαιούχους

Σε ισχύ μέχρι το... 2025 οι κληρώσεις για επιλαχόντες
Σε νέα κλήρωση για τη χορήγηση voucher σε νέους δικαιούχους από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προχωρά σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Τουρισμού

Σε νέα κλήρωση για τη χορήγηση voucher σε νέους δικαιούχους από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προχωρά σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Τουρισμού.

Σε νέα κλήρωση με χορήγηση 200.000 νέων voucher διακοπών για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους θα προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που θα δώσει 200.000 voucher διακοπών ύψους 150 ευρώ ώστε να χρησιμοποιηθεί έως τον Ιούνιο του 2023.

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν ωφελούμενους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Αμέσως μετά την κλήρωση των voucher οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εντός 3-4 ημερών είτε με sms είτε με mail, και μόλις πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για τις φθινοπωρινές ή χειμερινές τους διακοπές. Μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας τα 150 ευρώ.

Τουρισμός για Όλους και κληρώσεις για επιλαχόντες μέχρι το... 2025

Σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα  “Τουρισμός για Όλους“ προβλέπεται να υλοποιηθεί για τα έτη 2022 - 2025, ενώ θα πραγματοποιείται σε ετήσιους κύκλους.

Για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους 2022” καταβάλλεται ποσό ύψους σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (€44.240.000), που αφορά σε δαπάνες χορήγησης της οικονομικής διευκόλυνσης στους δικαιούχους για τον πρώτο κύκλο, οι οποίες ανέρχονται σε ποσό ύψους σαράντα τριών εκατομμυρίων ευρώ (€43.000.000), καθώς και ποσό που αφορά σε δαπάνες υλοποίησης που ορίζεται βάσει της Προγραμματικής Συμφωνίας, που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε., οι οποίες δεν υπερβαίνουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (€ 1.240.000)»

Προκειμένου να διατεθούν άυλες ψηφιακές κάρτες σε επιπλέον δικαιούχους με βάση τον εκάστοτε προϋπολογισμό του Προγράμματος, διεξάγονται νέες ηλεκτρονικές κληρώσεις. Οι κληρώσεις αυτές διεξάγονται με βάση τον Προσωρινό Πίνακα Δυνητικών Δικαιούχων, αφαιρουμένων των ήδη κληρωθέντων οριστικών δικαιούχων του Προγράμματος.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram