«Τον πρόλαβα εγώ πρώτος» – Ο Τραμπ για τον θάνατο Χαμενεΐ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να προχώρησε σε ιδιαίτερα αιχμηρές δηλώσεις σχετικά με τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ισραηλινοαμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Τζόναθαν Καρλ του ABC News, ο Τραμπ φέρεται να δήλωσε: «Προσπάθησαν δύο φορές να με σκοτώσουν. Τον πρόλαβα εγώ πρώτος», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενήργησε προληπτικά.
«Δεν θα είναι κανένας από αυτούς» – Τι είπε για τη διαδοχή στο Ιράν
Αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει την εξουσία στην Τεχεράνη, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η επιχείρηση ήταν τόσο εκτεταμένη ώστε εξόντωσε τους περισσότερους από τους πιθανούς διαδόχους. «Δεν θα είναι κανένας από αυτούς που σκεφτόμασταν, γιατί είναι όλοι νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκτίμηση για τη διάρκεια του πολέμου
Σε ό,τι αφορά τη χρονική εξέλιξη των επιχειρήσεων, ο Τραμπ εκτίμησε ότι πρόκειται για μια στρατιωτική εκστρατεία διάρκειας τεσσάρων έως πέντε εβδομάδων. «Μπορεί να είναι και λιγότερο, αλλά είμαι προετοιμασμένος και για το αν θα κρατήσει περισσότερο», σημείωσε.
«Στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες»
Κλείνοντας, σχολίασε τον θάνατο τριών Αμερικανών, λέγοντας: «Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες», επισημαίνοντας το βαρύ τίμημα της σύγκρουσης.
- 58 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















