Το τελεφερίκ του θανάτου: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Το τελεφερίκ του θανάτου: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν όταν έσπασε καλώδιο τελεφερίκ στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον βόρειο Καύκασο, όπου 37 επιβάτες βρίσκονταν στο τελεφερίκ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι καρέκλες συνετρίβησαν πάνω σε βράχους με τους τουρίστες και ορειβάτες να παραμένουν μέσα.

https://workenter.gr/wp-content/uploads/2025/09/640x360_MP4_7513907401092740857.mp4

Εννέα τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ τρεις επιβάτες πέθαναν ακαριαία. Παράλληλα, 25 τουρίστες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο αναβατήρας λειτουργούσε από την εταιρεία MKD Elbrus και αποτελούσε το τελικό στάδιο μιας σοβιετικής εποχής γραμμής που μετέφερε επισκέπτες σε κατασκήνωση βάσης, σε υψόμετρο περίπου 3.700 μέτρων.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που ξεκίνησε για το δυστύχημα, ο διευθύνων σύμβουλος και ο επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας τέθηκαν υπό κράτηση.

Πέτρος Παπαβασιλείου

Πέτρος Παπαβασιλείου

Ο Πέτρος Παπαβασιλείου είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί σε Star, ANT1, Alpha, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Ελεύθερο Τύπο, Παραπολιτικά κ.α. Ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ, καθώς και σε θέματα προσλήψεων, εκπαίδευσης, προγραμμάτων ΔΥΠΑ και κατάρτισης.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version