Το σχέδιο για δωρεάν σπίτια σε φοιτητές και νέα ζευγάρια
Η συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την κατασκευή διαμερισμάτων κοινωνικής κατοικίας και φοιτητικών εστιών, με στόχο τη στέγαση οικονομικά ευάλωτων πολιτών, φαίνεται πως επετεύχθη.
Η πρόταση περιλαμβάνει την αξιοποίηση οικοπέδων της Εκκλησίας για την ανέγερση:
- Φοιτητικών εστιών: Μονόκλινα ή δίκλινα δωμάτια για δωρεάν φιλοξενία φοιτητών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτι.
- Διαμερισμάτων για νέα ζευγάρια: Κατοικίες με μηδενικό ή ελάχιστο ενοίκιο για ζευγάρια που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά ενοίκια.

Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση, και αναμένεται σύντομα η υλοποίηση του σχεδίου. Διευκρινίστηκε ότι το ισχύον καθεστώς στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας θα παραμείνει αμετάβλητο, χωρίς συνταγματικές παρεμβάσεις. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
- 17 λεπτά πριν Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Προφυλακιστέος ο 74χρονος κατηγορούμενος για τον εμπρησμό
- 27 λεπτά πριν Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
- 51 λεπτά πριν Οι τράπεζες ανοίγουν δρόμο στις ιδιωτικές συντάξεις;







