Το Ισραήλ επιβεβαιώνει επίθεση στον ανενεργό πυρηνικό αντιδραστήρα του Αράκ
Tο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης πως έπληξε τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Αράκ, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ανενεργή εγκατάσταση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), ο αντιδραστήρας στο Αράκ είχε σχεδιαστεί για να παράγει πλουτώνιο υψηλής απόδοσης, βασικό υλικό για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
«Η επίθεση στόχευσε το κρίσιμο τμήμα παραγωγής πλουτωνίου, προκειμένου να αποτραπεί η αποκατάσταση και μελλοντική χρήση του αντιδραστήρα για ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των IDF. Παράλληλα, η ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι 40 μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στον τελευταίο γύρο ισραηλινών πληγμάτων, τα οποία στόχευσαν δεκάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.
- 13 λεπτά πριν Πυροσβεστική: Συλλήψεις και πρόστιμα έως 4.500 ευρώ για φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Λέσβο, Βοιωτία, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη
- 20 λεπτά πριν Υπόθεση Marfin: Αποδέχθηκε την έκδοσή της η 46χρονη – Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην Ελλάδα
- 32 λεπτά πριν ΑΑΔΕ: Ανοίγει στις 16 Ιουλίου το νέο myPoint στον Πειραιά – Πιτσιλής: «Μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης»







