Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Αποδέχθηκε πρόσκληση για τη Σύνοδο της Οδησσού

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Αποδέχθηκε πρόσκληση για τη Σύνοδο της Οδησσού

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την περιφερειακή ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Πλημμύρες στην Αυστραλία: 50.000 πολίτες εγκλωβισμένοι και ένας θάνατος

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Ζελένσκι απηύθυνε πρόσκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό να συμμετάσχει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας – χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Οδησσό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και τον διάλογο σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Υπενθύμιση της πρώτης Συνόδου στην Αθήνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη αντίστοιχη συνάντηση ηγετών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2023, με ελληνική πρωτοβουλία, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας περιφερειακής συνεργασίας με την Ουκρανία εν μέσω του πολέμου.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr