Τι συνέβη στο Αγκίστρι; – Δύο άτομα έριχναν πράσινο υγρό σε αυλάκι προς τη θάλασσα
Αναστάτωση προκλήθηκε στο Αγκίστρι έπειτα από ένα ασυνήθιστο περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης, το οποίο οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται να διοχέτευαν πράσινο υγρό σε σημείο που καταλήγει στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τις Αρχές, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο νησί, όταν αστυνομικοί εντόπισαν δύο άνδρες να απορρίπτουν υγρό πράσινου χρώματος σε αυλάκι, το οποίο οδηγεί στη θαλάσσια περιοχή.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της Τρίτης (2/6/2026), αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Αγκιστρίου εντόπισαν έναν 61χρονο και έναν 45χρονο σε εργοτάξιο του νησιού να έχουν εγκαταστήσει αντλία σε δεξαμενή αντλιοστασίου και να διοχετεύουν πράσινο υγρό σε παρακείμενο αυλάκι με κατάληξη στη θάλασσα.
Σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι οι έλεγχοι για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας θα συνεχιστούν, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
- 2 λεπτά πριν Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 28 Ιουνίου 2026
- 16 λεπτά πριν Καιρός: Παραμένουν τα 36άρια – Πού θα πνέουν άνεμοι έως 8 μποφόρ σήμερα (28/06)
- 31 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: 468 νέες προσλήψεις με 14 προκηρύξεις – Δείτε ειδικότητες και προθεσμίες



















