Τι αλλάζει στις κληρονομιές όταν δεν υπάρχει διαθήκη για συζύγους και παιδιά
Μία από τις βασικές αλλαγές που προβλέπονται στο νέο πλαίσιο για το Κληρονομικό Δίκαιο αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμίζονται τα δικαιώματα των συγγενών όταν δεν υπάρχει διαθήκη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα παιδιά και ο ή η σύζυγος που μένουν εκτός διαθήκης δεν θα δικαιούνται πλέον ποσοστό επί της κληρονομιάς, αλλά μόνο χρηματική αποζημίωση.
Η αλλαγή αυτή αναμένεται να διαφοροποιήσει ουσιαστικά το ισχύον καθεστώς, καθώς μετατοπίζει το βάρος από τη συμμετοχή στην κληρονομική περιουσία σε οικονομική αξίωση. Με άλλα λόγια, αντί για μερίδιο σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αξιώνουν μόνο το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες παρεμβάσεις που εξετάζονται, καθώς αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τον τρόπο με τον οποίο θα διευθετούνται οι οικογενειακές και περιουσιακές σχέσεις στις κληρονομικές υποθέσεις.
- Μόλις τώρα Δίκη για τα Τέμπη: Δύο νέα αιτήματα για αναβάθμιση των κατηγοριών
- 3 λεπτά πριν ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στις διαγνωστικές εξετάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
- 6 λεπτά πριν Μυτιλήνη: «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας» – 36χρονη γιατρός πέθανε μετά από επιπλοκές στον τοκετό















