Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφικό ριφιφί με λεία σχεδόν 300.000 ευρώ
Μια κινηματογραφική διάρρηξη με τη μέθοδο «ριφιφί» βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών στη Θεσσαλονίκη, καθώς άγνωστοι κατάφεραν να εισβάλουν σε μεσιτικό γραφείο και να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που αγγίζει τις 300.000 ευρώ.
Πώς αποκαλύφθηκε η διάρρηξη
Το περιστατικό ήρθε στο φως όταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατά τον έλεγχο του χώρου το προηγούμενο 24ωρο, εντόπισε μια οπή στον τοίχο του γραφείου του. Η εικόνα παρέπεμπε άμεσα στη μέθοδο «ριφιφί», με τον ίδιο να ειδοποιεί χωρίς καθυστέρηση τις αστυνομικές αρχές.
Το «χτύπημα» στο χρηματοκιβώτιο
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα στον τοίχο για να εισέλθουν στο γραφείο και να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο, από το οποίο αφαίρεσαν το ποσό των 297.000 ευρώ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκαν εμφανή ίχνη παραβίασης, στοιχείο που ενισχύει το σενάριο οργανωμένης και καλά σχεδιασμένης ενέργειας.
Σε εξέλιξη οι έρευνες
Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαριλάου – Αναλήψεως, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για τον εντοπισμό των δραστών και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
- 2 λεπτά πριν Κεραμέως: Το φύλο δεν μπορεί να επηρεάζει τον μισθό – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας
- 11 λεπτά πριν Θάσος: Καταγγελία ότι ζητήθηκε εισιτήριο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε ασθενή
- 19 λεπτά πριν Καιρός: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
















