Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες για παράνομη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες για παράνομη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας 62χρονος πρόεδρος εταιρείας τροφίμων κατηγορείται για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, σύμφωνα με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Όπως προέκυψε από καταγγελία που διερευνήθηκε, τον Ιανουάριο του 2024 φέρεται να προχώρησε σε παράνομη και ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε αποστραγγιστικό κανάλι κοντά στην παλιά κοίτη του Αξιού, στην περιοχή Ανατολικό, η οποία αποτελεί τμήμα Εθνικού Πάρκου και είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ίδιος χρησιμοποίησε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας της εταιρείας και μάλιστα το οδηγούσε προσωπικά κατά την εκτέλεση της πράξης. «Από την ανεξέλεγκτη απόρριψη προκλήθηκε ρύπανση του εδάφους, του υπεδάφους και του υδάτινου αποδέκτη, καθώς και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της προστατευόμενης περιοχής», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version