Θεσσαλονίκη: Δύο εργατικά ατυχήματα από ηλεκτροπληξία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Δύο περιστατικά ηλεκτροπληξίας σε εργαζόμενους καταγράφηκαν μέσα σε τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το thesspost.gr, ένας βοηθός νοσηλευτή και ένας ειδικευόμενος ιατρός τραυματίστηκαν στην Πνευμονολογική Κλινική, με τις πληροφορίες να αποδίδουν τα συμβάντα στην παλαιότητα του ηλεκτρολογικού δικτύου.
Το πρώτο περιστατικό
Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2025. Κατά την αλλαγή της απογευματινής βάρδιας, βοηθός νοσηλευτή επιχείρησε να αφαιρέσει παροχή οξυγόνου από τον τοίχο. Εκείνη τη στιγμή το χέρι του ήρθε σε επαφή με κεραία ραδιοφώνου που βρισκόταν πάνω σε κομοδίνο, με αποτέλεσμα να αισθανθεί για λίγα δευτερόλεπτα ηλεκτρικό ρεύμα να διαπερνά το σώμα του.
Ο εργαζόμενος εισήχθη προληπτικά στη Στεφανιαία Μονάδα, όπου νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες, ενώ στη συνέχεια έλαβε τρίμηνη αναρρωτική άδεια. Μετά το περιστατικό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, η οποία διαπίστωσε ότι ορισμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι παλαιωμένες και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.
Το δεύτερο συμβάν
Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Ιανουαρίου 2026, επίσης στην ίδια μονάδα. Ειδικευόμενος ιατρός υπέστη έγκαυμα στο χέρι από ηλεκτροπληξία, όταν συνέδεσε καλώδιο πιεσόμετρου σε πρίζα. Όπως αναφέρεται, από την πρίζα εκτοξεύτηκαν σπίθες και καπνός.
Ο γιατρός μεταφέρθηκε στα επείγοντα για εξετάσεις, ενώ αργότερα το βράδυ ο συγκεκριμένος θάλαμος εκκενώθηκε με οδηγία της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Πηγές του νοσοκομείου διευκρινίζουν ότι ο χώρος όπου σημειώθηκε το δεύτερο περιστατικό δεν χρησιμοποιείται για νοσηλεία ασθενών και υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρολογικό πρόβλημα έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως.
- 2 λεπτά πριν Παπαθανάσης: 110 εκατ. ευρώ για 18 νέα έργα στη Δυτική Μακεδονία
- 8 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 15 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ















