Θεσσαλονίκη: Αρνητική εξέλιξη στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος – Έφυγε από τη ζωή ο 50χρονος λήπτης

Θεσσαλονίκη: Αρνητική εξέλιξη στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος – Έφυγε από τη ζωή ο 50χρονος λήπτης

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δυσάρεστη τροπή πήρε η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο 50χρονος λήπτης δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή, παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι γιατροί.

Η πολύωρη χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Παρότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για περισσότερες από 14 ώρες, ο οργανισμός του ασθενούς δεν ανταποκρίθηκε.

Αγωνία για τις μεταμοσχεύσεις νεφρών

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις μεταμοσχεύσεις δύο νεφρών από τον ίδιο 44χρονο δότη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επεμβάσεις αφορούν έναν 25χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα στη λίστα αναμονής του Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων μεταμοσχεύσεων αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για χειρουργεία σαφώς λιγότερο σύνθετα σε σχέση με τη μεταμόσχευση ήπατος, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr