Θέσεις με μισθό έως 1.140 ευρώ

Ποιούς αφορά - Δηλώσεις του υπουργού Εργασίας

Πολύ σύντομα -όπως ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας έχει δεσμευτεί- θα υπάρξει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα αφορά ανέργους πτυχιούχους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς για συνολικό διάστημα 12 μηνών.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι μισθοί θα κυμαίνονται ως εξής: 

  • Για την κατηγορία ΠΕ έως 1.040 ευρώ
  • Για την κατηγορία ΤΕ έως 990 ευρώ
  • Για τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι ανωτέρω αμοιβές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντιστοίχως: Μεταπτυχιακό - Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.090 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.040 ευρώΔιδακτορικό - Α) για την κατηγορία ΠΕ έως 1.140 ευρώ και Β) για την κατηγορία ΤΕ έως 1.090 ευρώ

Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να διαθέτει 4.000 θέσεις, σε αντικατάσταση του τρέχοντος για την απασχόληση 5.500 πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Το γεγονός ότι συντελούνται διεργασίες για την έκδοση νέου προγράμματος αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, σε απάντησή του στη Βουλή.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram