Θεοδωρικάκος: Παρουσιάζονται το Σάββατο οι 600 ειδικοί φρουροί στα αστυνομικά τμήματα

Θα ενισχύσουν τον δήμο Αθηναίων και τη Δυτική Αττική

Στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής παρουσιάζονται αύριο (Σάββατο 21/1) οι 600 ειδικοί φρουροί, που είχαν προσληφθεί για τη στελέχωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και ολοκλήρωσαν την τετράμηνη εκπαίδευση τους, προκειμένου να ενισχύσουν τις περιπολίες στις γειτονιές και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μεγάλο βάρος δίνεται στα τμήματα που έχουν πολλές κενές αστυνομικές θέσεις και ιδιαίτερα στα αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας, του δήμου Αθηναίων, στις δυτικές συνοικίες, σε περιοχές αυξημένης παραβατικότητας, σε περιοχές που υπάρχουν καταυλισμοί ρομά, στους οποίους συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις, «που αποσκοπούν στο να βρίσκονται όπλα και ναρκωτικά, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην παραβατικότητα σε αυτές τις περιοχές».

Επίσης, όπως τόνισε ο υπουργός, μπαίνει τέλος στην εποχή που η αστυνομία απασχολείτο με το γνήσιο της υπογραφής και τη μεταφορά των δικογράφων και σε πολύ λίγες εβδομάδες θα απελευθερωθούν σε ολόκληρη τη χώρα άλλοι 1.500 αστυνομικοί, κάτι που θα είναι τεράστια συμβολή στον τομέα της αστυνόμευσης.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι νυχτερινές περιπολίες στην Αθήνα, από 60 αυξήθηκαν στις 140 με 150 , ενώ και οι δύο σειρές αστυνομικών που αποφοίτησαν, περίπου 1.500, τοποθετήθηκαν στην Αττική, όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει το 70% του εγκλήματος αλλά υπηρετεί μόνο το 30% των αστυνομικής δύναμης.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι το 2022 οι αριθμοί και οι στατιστικές δείχνουν ότι στην Ελλάδα είχαμε τις λιγότερες δολοφονίες τα τελευταία 15 χρόνια και το υψηλότερο ποσοστό εξιχνίασης τέτοιων εγκλημάτων.

«Η χαμηλή και μεσαία παραβατικότητα και η εγκληματικότητα, εισβολές σε σπίτια, διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, κλοπές αυτοκινήτων είναι το 2022, 25% λιγότερα από τη περίοδο 2015-2019. Εάν με ρωτάτε εμένα εάν αυτό με χαροποιεί, θα σας πω ότι θα είμαι ικανοποιημένος όταν πέσει ακόμη πιο συντριπτικά, γιατί δεν θέλουμε να έχει κανένας ανασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram