Θάνος Πλεύρης: «Καμία επιβάρυνση για τα νησιά μας»

Θάνος Πλεύρης: «Καμία επιβάρυνση για τα νησιά μας»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη Λέσβο, μετά την επίσκεψή του στη Σάμο.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό.

Καμία μεταφορά μεταναστών στα νησιά, ξεκαθαρίζει ο Πλεύρης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν ξανά τα νησιά του Αιγαίου με μεταφορές μεταναστών από άλλα μέρη της χώρας. Ειδικότερα, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση τα νησιά μας να δεχθούν επιβάρυνση από κανένα άλλο σημείο της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταφορά είτε από άλλα νησιά είτε από την ενδοχώρα».

Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές μέσω Κρήτης, υπογράμμισε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί αποκλειστικά σε επίπεδο Κρήτης και ενδοχώρας, δίχως καμία εμπλοκή των νησιών του Αιγαίου.

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι ο σεβασμός προς τις τοπικές κοινωνίες θα είναι ουσιαστικός και έμπρακτος, ενώ επισήμανε πως υπάρχει πρόθεση για ανακούφιση των νησιών που έχουν επωμιστεί δυσανάλογο βάρος τα τελευταία χρόνια.

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς και επίσκεψη στη δομή Καρά Τεπέ

Το πρόγραμμα του κ. Πλεύρη περιλαμβάνει σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα:

  • Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και προέδρους τοπικών κοινοτήτων στο Παλαιό Δημαρχείο.
  • Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας Καρά Τεπέ, όπου θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
  • Μετάβαση στη Βάστρια, για επιτόπια ενημέρωση.

Στάσεις σε Μανταμάδο και Αγιάσο

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τον Μανταμάδο, για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στην Αγιάσο, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης του ιστορικού Αναγνωστηρίου, ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ολοκλήρωση της επίσκεψης με συνάντηση στελεχών της ΝΔ

Η περιοδεία του κ. Πλεύρη στη Λέσβο θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, κλείνοντας έτσι τον κύκλο επαφών του με φορείς και κοινωνικούς εταίρο

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr