Θάνατος Μαζωνάκη: Ξανά στον ανακριτή η 28χρονη γραμματέας – Στο μικροσκόπιο το κρίσιμο χρονικό διάστημα
Νέα στοιχεία εξετάζει ο ανακριτής στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, με την 28χρονη γραμματέα του ιατρείου στην οδό Καρνεάδου να καλείται σήμερα να καταθέσει εκ νέου.
Η μάρτυρας είχε εξεταστεί δύο φορές κατά το προανακριτικό στάδιο, ενώ η νέα κλήση της έγινε έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης των δύο γιατρών που έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση.
Η πλευρά των κατηγορουμένων αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην κατάθεσή της, εκτιμώντας ότι μπορεί να συμβάλει στην αποσαφήνιση όσων συνέβησαν στο ιατρείο κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, περίπου στις 15:30 είχε προσέλθει στο ιατρείο ασθενής του 58χρονου γιατρού, ο οποίος παρέμεινε στον χώρο και ξάπλωσε σε καναπέ. Ο γιατρός, κατά την ίδια εκδοχή, ασχολήθηκε μαζί του έως περίπου τις 16:10.
Στην ανάκριση έχει επίσης προσκομιστεί έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με την υπεράσπιση δείχνει ότι στις 16:06 πραγματοποιήθηκε συνταγογράφηση εξετάσεων για τον συγκεκριμένο ασθενή.
Την ίδια ώρα, κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διάστημα και για τους δύο προφυλακισμένους γιατρούς, καθώς μέχρι την Παρασκευή έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης.
Για τον 58χρονο εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος προς τον ανακριτή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση.