«Θα καταλήξουμε σε δίκη πραγματογνωμόνων» – Βολές για συγκάλυψη και έλαια σιλικόνης στα Τέμπη

«Θα καταλήξουμε σε δίκη πραγματογνωμόνων» – Βολές για συγκάλυψη και έλαια σιλικόνης στα Τέμπη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Σε φορτισμένο κλίμα επανέρχεται στο προσκήνιο η πολιτική και δικαστική αντιπαράθεση για το δυστύχημα στα Τέμπη, με νέες καταγγελίες από τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, συγγενή θύματος, για σοβαρές παραλείψεις, καθυστερήσεις και απόπειρες συγκάλυψης στην υπόθεση της πυρόσφαιρας και των αιτίων της φονικής έκρηξης.

Μαρακάκης: «Πιθανή δίκη Πισπιρίγκου με πραγματογνώμονες»

Ο Γιάννης Μαρακάκης, που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ξεκαθάρισε πως η δικογραφία εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα στοιχεία και επιστημονικά δεδομένα, αφήνοντας αιχμές κατά μέσων ενημέρωσης και κυβερνητικών κύκλων που επικεντρώνονται αποκλειστικά στα έλαια σιλικόνης ως αιτία της έκρηξης.

«Θα φτάσουμε πιθανότατα σε μια δίκη που θα γίνει και αυτή δίκη πραγματογνωμόνων, σαν της Πισπιρίγκου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι τα πρώτα σαφή συμπεράσματα προέκυψαν το καλοκαίρι του 2024, με βάση την πορεία της έρευνας και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Όπως λέει, οι πρώτες εκθέσεις δεν περιελάμβαναν κρίσιμα δεδομένα και τα πορίσματα θα πρέπει να επικαιροποιηθούν με τα σημερινά στοιχεία.

Κωνσταντινίδης: «Έγινε αλλοίωση του πεδίου – παραπλανηθήκαμε»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μίλησε με σκληρή γλώσσα για την αρχική φάση της έρευνας:

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε σπουδή να αλλοιωθεί το πεδίο. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, είναι δικονομική υποχρέωση η διαφύλαξη του χώρου εγκλήματος», είπε, σημειώνοντας πως η αντεισαγγελέας Εφετών, κα Μάτση, άσκησε διώξεις για παράβαση καθήκοντος.

Ο ίδιος αμφισβήτησε την αρμοδιότητα του Γενικού Χημείου του Κράτους, την επιστημονικότητα των πρώτων πορισμάτων για τα έλαια σιλικόνης και την απουσία χημικού μηχανικού από την έκθεση της Πυροσβεστικής, παρότι υπήρχε σχετική εντολή.

Νέες εκθέσεις: 13 τόνοι αρωματικών υδρογονανθράκων στο σημείο

Οι οικογένειες, μέσω τεχνικών συμβούλων, έχουν καταθέσει τρεις ανεξάρτητες πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες βασίζονται σε στοιχεία της δικογραφίας και χημική ανάλυση.

«Υπήρχαν πάνω από 13 τόνοι αρωματικών υδρογονανθράκων τη στιγμή της έκρηξης – κάποιοι απ’ αυτούς δημιούργησαν την πυρόσφαιρα», υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Οι αναφορές σε ξυλόλιο, τολουόλιο και βενζόλιο ενισχύουν, κατά τους τεχνικούς συμβούλους, το σενάριο για διαφορετικό μηχανισμό έκρηξης και όχι τα έλαια σιλικόνης.

Σαφές μήνυμα προς τη Δικαιοσύνη και τον υπουργό

Ο κ. Κωνσταντινίδης δεν παρέλειψε να απευθύνει αιχμές προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και την ηγεσία του Αρείου Πάγου: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρέπει να κάνει πολιτική πάνω στα θύματα. Αυτοί που υπογράφουν για τα έλαια σιλικόνης θα βρουν μεγάλο μπελά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr