"Τεράστιες ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ασφαλιστική αγορά"

Συνέντευξη με τον διευθυντή Δικτύου Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Μιχάλη Τάτση

Συνέντευξη στον Πέτρο Παπαβασιλείου

Τα "μυστικά" για μια επιτυχημένη καριέρα ασφαλιστικού συμβούλου αποκαλύπτει, με συνέντευξή του, στο workenter o διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Μιχάλης Τάτσης.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας υπογραμμίζει ό,τι ο ασφαλιστής σήμερα δεν είναι ένας απλός πωλητής υπηρεσιών αλλά ένας δυναμικός σύμβουλος ζωής.

Ο κ. Τάτσης αφού αναδεικνύει τις νέες τάσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, που εμπεριέχουν τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής -πέρα από τους όποιους κινδύνους-, αναφέρεται στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας ασφαλιστής εάν επιλέξει τη συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ερώτηση: Ποιές είναι οι εξελίξεις στον κλάδο και πως διαμορφώνεται το μέλλον του, εάν συνυπολογιστούν και οι αλλαγές σε νομοθετικές ρυθμίσεις και οι νέες κοινοτικές οδηγίες;

Απάντηση: Ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται ένα βήμα πριν τη θεαματική ανάπτυξη καθώς οι νέες κοινοτικές οδηγίες και το νομοθετικό πλαίσιο για την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς δημιουργούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης των ασφαλιστικών εταιριών που αναμένεται να παίξουν σημαντικό  ρόλο  στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού στη χώρα μας. Παράλληλα η τεχνολογία δημιουργεί νέες τάσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών και στη διαχείριση του κινδύνου, με αποτέλεσμα να προβλέπονται σημαντικές εξελίξεις στο σχεδιασμό των ασφαλιστικών προϊόντων και την ανάπτυξη νέων αγορών για την ασφάλιση.

Ερ: Υπάρχουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας; Ποια είναι τα οφέλη μιας καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο;

Απ: Οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην ασφαλιστική αγορά είναι πολύ μεγάλες. Η καριέρα στην αγορά μας αποτελεί πρόκληση για τους νέους εργαζόμενους καθώς προσφέρει ευκαιρίες για ευέλικτη εργασία με αποδοχές που εξαρτώνται άμεσα από την προσήλωση του ασφαλιστή  στο έργο του. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει σαν στόχο του την εξασφάλιση των πελατών του καθώς και της οικογενείας του και μέσω του θεσμού της ασφάλισης συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αφού προσφέρει  μέσω της ασφάλισης την ποιότητα αλλά και τη συνέχεια των δραστηριοτήτων του πληθυσμού της.

Ερ: Πόσο διαφορετικό είναι το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου σήμερα απ’ ό,τι στο παρελθόν και τι διαφορετικό θα κάνει ο ασφαλιστικός σύμβουλος του μέλλοντος σε σχέση με το παρόν;

Απ: Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη συμβουλευτική υπηρεσία η οποία εξαρτάται άμεσα από τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και συνήθειες της ζωής των ανθρώπων. Επομένως μεταβάλλεται παράλληλα και ο κίνδυνος και η ασφάλισή του. Ειδικά σήμερα που ζούμε στην εποχή της  τεχνολογικής επανάστασης  (ΑΙ, ΙοΤ κ.λ.π) ο ασφαλιστής καλείται να προσφέρει νέες προσωποποιημένες, άμεσες και ευέλικτες υπηρεσίες προκειμένου να συναντήσει τις νέες ανάγκες των πελατών του που μετατρέπονται από απλή προστασία της ποιότητας ζωής σε εξασφάλιση αυτού και των οικείων του τόσο σε θέματα που  αφορούν στη ζωή, στην υγεία και στην σύνταξή του όσο και σε θέματα που αφορούν στην περιουσία αλλά και στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Σήμερα ο ασφαλιστής από πωλητής υπηρεσιών ασφάλισης  μετατρέπεται σε έναν δυναμικό σύμβουλο ζωής του πελάτη άρτια εκπαιδευμένο, αφού χρειάζεται τόσο πιστοποιήσεις της επαγγελματικής του επάρκειας όσο και τη συνεχή επανεκπαίδευσή του.

Ερ: Ποιά προσόντα χρειάζεται να έχει ο ασφαλιστικός σύμβουλος που θα επιλέξει η Εθνική Ασφαλιστική;

Απ: Ο ασφαλιστικός σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που μέσα από τη δουλειά του και την προσήλωση στο στόχο του μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό επαγγελματία τόσο για την εταιρία του όσος και για τους πελάτες του. Βασικό συστατικό, πέραν της άρτιας επαγγελματικής του κατάρτισης, είναι η ικανότητα επικοινωνίας και ανάλυσης καθώς καλείται να αναλύει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πελατών του βρίσκοντας πάντα την βέλτιστη λύση για την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας και του εταιρικού δικτύου της Ε.Α. αποτελείται ως επί το πλείστον από επαγγελματίες με πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου κατέχοντας επιπλέον διεθνείς επαγγελματικές  πιστοποιήσεις καθώς  η Ε.Α. διαρκώς παροτρύνει και υποστηρίζει την δια βίου μάθηση.

Ερ: Γιατί κάποιος ασφαλιστής να προτιμήσει την Εθνική Ασφαλιστική; Πώς η εταιρεία τον βοηθά να μην κάνει μια απλά καλή δουλειά αλλά μια επιτυχημένη καριέρα;

Απ: O ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική υποστηρίζεται από έναν σύγχρονο και καινοτόμο κανονισμό πωλήσεων που περιλαμβάνει σύγχρονα εργαλεία δουλειάς για όλους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για σύμμαχο. Υπάρχει συνεχής παρακίνηση και επιβράβευση τόσο από το γραφείο με το οποίο συνεργάζεται όσο και από την εταιρία στο σύνολό της. Στην Ε.Α. η έννοια της ομαδικότητας, της συστηματικής εργασίας και της αλληλοϋποστήριξης είναι βασικά συστατικά της επιτυχίας του δικτύου πωλήσεων της Ε.Α.

Ερ: Τι διαφορετικό προσφέρουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Απ: Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Ε.Α. προσφέρουν στους πελάτες τους σύγχρονα  προγράμματα ασφάλισης, βραβευμένα από διεθνείς οργανισμούς, τα οποία διακρίνονται για την ευελιξία και την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών τους. Επίσης οι πελάτες της Ε.Α. εμπιστεύονται από γενιά σε γενιά τον όνομα της Ε.Α. το οποίο συνδέεται με τις αξίες της φερεγγυότητας, του ήθους και της αξιοπιστίας. Το κοινό αναγνωρίζει σύμφωνα  και με πρόσφατες έρευνες την ηγετική θέση αλλά κυρίως και το κύρος του ονόματος της Ε.Α. με αποτέλεσμα να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια γνωρίζοντας ότι η εταιρεία θα ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες τους. Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Ε.Α. εκπαιδεύονται συστηματικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους με αποτέλεσμα να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται συνεχώς.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram