Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διεξαχθεί στη Λάρισα
Με οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, η δίκη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα διεξαχθεί τελικά στη Λάρισα. Το Ποινικό Τμήμα του Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα που είχαν καταθέσει οκτώ συγγενείς θυμάτων, με το οποίο ζητούσαν την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της δίκης.
Οι συγγενείς είχαν προτείνει ως εναλλακτικές τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, επικαλούμενοι –μεταξύ άλλων– την ύπαρξη αεροδρομίων και τη διευκόλυνση όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, όπως δικηγόρων, μαρτύρων και οικογενειών των θυμάτων. Ωστόσο, το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με προεδρεύουσα την αντιπρόεδρο Αγάπη Τζουλιαδάκη, απέρριψε το αίτημα, υιοθετώντας και την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψής του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αιτούντων δεν βρισκόταν η Μαρία Καρυστιανού, η οποία πάντως δημόσια είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή της δίκης στη Λάρισα, δηλώνοντας πως δεν την εμπιστεύεται.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2026, με συνολικά 36 κατηγορούμενους να παραπέμπονται στο εδώλιο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο σταθμάρχης που φέρεται να έθεσε τα τρένα στην ίδια γραμμή, συνάδελφοί του που δεν βρίσκονταν στη θέση τους, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ και της Hellenic Train. Στη λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται επίσης στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Οι περισσότερες κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ εκτιμάται ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ξεπεράσουν τους 250.
- Μόλις τώρα Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Διαγραφή δανείων και στήριξη στους πυρόπληκτους
- 19 λεπτά πριν Επιδότηση προσωρινής στέγασης: Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
- 41 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Νέα μηνύματα 112 για απομάκρυνση σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο









