Τάξεις με 27 μαθητές: Η ΕΛΜΕ Πειραιά λέει «όχι» – Κινητοποιήσεις και απεργία 1ης Οκτωβρίου

Τάξεις με 27 μαθητές: Η ΕΛΜΕ Πειραιά λέει «όχι» – Κινητοποιήσεις και απεργία 1ης Οκτωβρίου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Η ένταση στα σχολεία του Πειραιά κορυφώνεται, καθώς η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει συγχωνεύσεις τμημάτων που οδηγούν σε στοίβαγμα έως και 27 μαθητών ανά τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για πλήρη υποβάθμιση της παιδαγωγικής διαδικασίας και καταγγέλλουν ότι οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας είναι αποκομμένες από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.

Κινητοποιήσεις και απεργιακός αγώνας

Η ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ενώ θα συμμετάσχει και στη 24ωρη πανελλαδική απεργία της 1ης Οκτωβρίου.

Το βασικό αίτημα είναι η άμεση ανάκληση των συγχωνεύσεων και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Τι αλλάζει στις τάξεις

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ΥΠΑΙΘΑ ζητά να τηρηθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών, δηλαδή 27 σε Γυμνάσια και Λύκεια και 25 στη Γ’ Λυκείου, ακόμη και όταν υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή αναπηρίες.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση, μάλιστα, αποκλείει τη μείωση μαθητών σε τμήματα που έχουν Παράλληλη Στήριξη ή λειτουργούν Τμήμα Ένταξης.

Αποτέλεσμα; Σε σχολεία όπως το Γυμνάσιο Καμινίων, το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας, το 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και το 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, τμήματα «σπάνε» και δημιουργούνται νέες αίθουσες με 26 και 27 μαθητές.

Εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αγωνία τους για το πώς θα καταφέρουν να στηρίξουν όλα τα παιδιά, ειδικά σε χρονιά Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η θέση των εκπαιδευτικών

Η ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει ότι η υπερφόρτωση των τάξεων:

  • μειώνει την ποιότητα της διδασκαλίας,
  • δυσχεραίνει τη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες,
  • προκαλεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που συχνά μοιράζονται σε 12 ή και 14 τμήματα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ενώ το κράτος περιορίζει τον αριθμό μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία όπως τα Ωνάσεια (μέγιστο 25), στα δημόσια σχολεία «στοιβάζονται» 27 παιδιά σε μικρές αίθουσες.

Τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Πειραιά

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

  • Μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών στους 20 ανά τμήμα στη Γενική Παιδεία και 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
  • Τερματισμό των συγχωνεύσεων που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

«Η εκπαίδευση των παιδιών δεν είναι κόστος» δηλώνει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ, καλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε κοινό αγώνα για να προστατευτεί το δημόσιο σχολείο.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr