“Τα ισχυρά κράτη υπονομεύουν πλήρως το Διεθνές Δίκαιο”

“Τα ισχυρά κράτη υπονομεύουν πλήρως το Διεθνές Δίκαιο”
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI - Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Επιτέλους, τα αυτονόητα

Αίσθηση προκαλεί μία ανάρτηση του αντιπροέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ. (επί τιμή) κ. Νικόλαου Μαυρίκα ο οποίος αναφέρεται στην τήρηση (ή ακριβέστερα μη τήρηση) των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από τους ισχυρούς επ΄ αφορμής των όσων συμβαίνουν σε Ιράν, Γάζα, Ουκρανία.

Η ανάρτηση του έγκριτου και έμπειρου νομικού επιστήμονα έχει ως εξής:

“Είναι γνωστόν, ότι οι βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου επικεντρώνονται στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητος και της εθνικής κυριαρχίας, στην αποτροπή επέμβασης στην λειτουργική δομή των κρατών, στην αυτοδιάθεση των λαών και γενικότερα στη διαφύλαξη της διεθνούς τάξεως.

Τα θεωρούμενα ισχυρά κράτη δεν φαίνεται να αισθάνονται την ανάγκη να καλύψουν τις υπαρξιακές, καθώς και τις εθνικιστικού χαρακτήρα φιλοδοξίες τους, βάσει αρχών και κανόνων νομιμότητος, αλλά, αντιθέτως περιφρονούν και υπονομεύουν, πλήρως, το Διεθνές Δίκαιο.

Οι πρόσφατες πρακτικές βάναυσης προσβολής στο Ιράν, στην Γάζα και στην Ουκρανία, αποτελούν την αναντίλεκτη επιβεβαίωση. Οι Διεθνείς Οργανισμοί με προεξάρχοντα τον ΟΗΕ εμφανίζονται, αν όχι αδρανείς, πάντως, αδύναμοι και αμήχανοι για την διασφάλιση τήρησης των κανόνων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Η ΕΕ λειτουργεί εγκλωβισμένη στις εγγενείς αδυναμίες της, ενώ οι λοιπές Διεθνείς πολυμερείς Συνθήκες παραμένουν, αιδημόνως, ανεφάρμοστοι.

Η διαρκής υπονόμευση του Διεθνούς Δικαίου από μονομερείς έκνομες ενέργειες αποτελεί, σημαντική πολιτισμική προσβολή, ενώ, συγχρόνως θίγει βάναυσα την αξιοπρέπεια κάθε ελεύθερου ανθρώπου“.

Ο κ. Νικόλαος Μαυρίκας, αντιπρόεδρος ΝΣΚ ε.τ.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr