Συντάξεις: Έρχονται νωρίτερα οι αυξήσεις στους δικαιούχους

Ποιοι θα ευνοηθούν
Συμφώνα με τον υπουργό, οι αυξήσεις προσδιορίζονται κοντά στο  7% θα καταβληθούν στα τέλη Ιανουαρίου και θα έχουν αναδρομική ισχύ από 01/01/2023

Νωρίτερα θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στις συντάξεις που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστή Χατζηδάκης.

Συμφώνα με τον υπουργό, οι αυξήσεις προσδιορίζονται κοντά στο  7% θα καταβληθούν στα τέλη Ιανουαρίου και θα έχουν αναδρομική ισχύ από 01/01/2023.

Οι αυξήσεις στις συντάξεις θα αφορούν τόσο την εθνική όσο και την ανταποδοτική σύνταξη κάτι που θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα της εθνικής να διαμορφώνεται από 01/01/2023 από 384 σε 411 ευρώ για όσους έχουν 20 έτη στην ασφάλιση και σε 369 ευρώ για όσους έχουν 15 έτη στην ασφάλιση.

Το ποσοστό αναπροσαρμογής θα προκύψει από το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού όπως αυτός θα ψηφιστεί από τη Βουλή λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αυξήσεις θα αφορούν σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων ενώ θα εφαρμοστούν κριτήρια για να ευνοηθούν περισσότερο οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram