Συντάξεις 2024: Στα ATM χιλιάδες δικαιούχοι – Έως 12.000 ευρώ στους λογαριασμούς

Συντάξεις 2024: Στα ATM χιλιάδες δικαιούχοι – Έως 12.000 ευρώ στους λογαριασμούς

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διπλή πληρωμή θα δουν στους λογαριασμούς τους χιλιάδες συνταξιούχοι, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2024. Αναδρομικά έως 12.000 ευρώ στις συντάξεις, για 23.000 δικαιούχους.

Η περίοδος πληρωμής των αναδρομικών, είναι από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2023 και το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται συνολικά σε σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μέσος όρος αναδρομικών που θα πληρωθεί κάθε δικαιούχος είναι 280,73 ευρώ, με το μέγιστο ποσό να φτάνει και τα 11.902 ευρώ!

χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

Συντάξεις 2024: Ποιοι οι δικαιούχοι των αναδρομικών;

Στις 23.000 δικαιούχων, για την επιστροφή αναδρομικών, ανήκουν όσοι λαμβάνουν:

  • Συντάξεις γήρατος και θανάτου
  • Δύο συντάξεις γήρατος

Η καταβολή αφορά συντάξεις που εκδόθηκαν πριν από την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016.

Τα αναδρομικά υπολογίζονται με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που εισήχθησαν με τον Νόμο 4670/2020, ο οποίος ενίσχυσε τις αποδοχές για όσους έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2024: Ξεκινούν οι πληρωμές

Συντάξεις 2024: Πότε η πληρωμή για τον Δεκέμβριο

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 πληρώθηκαν οι κύριες από τα τέως Ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι μισθωτοί και μη μισθωτοί από 1η Ιανουαρίου 2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Ακόμα, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές του Δημοσίου. Επισημαίνεται ότι τα χρήματα για τη σύνταξη του Δεκεμβρίου 2024 θα φανούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, επομένως η πληρωμή θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr