Συναγερμός στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκε ευλογιά προβάτων – Θανατώθηκαν 106 ζώα
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά τον εντοπισμό κρούσματος ευλογιάς των προβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στη Μεγαλόπολη.
Η νόσος επιβεβαιώθηκε έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους και, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προχώρησαν στη θανάτωση 106 ζώων προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας.
Ζώνη επιτήρησης 20 χιλιομέτρων
Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρεια Πελοποννήσου κινητοποιήθηκαν άμεσα, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης.
Ήδη έχει δημιουργηθεί ζώνη επιτήρησης σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, όπου πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι και διαδικασίες ιχνηλάτησης.
Έκκληση προς τους κτηνοτρόφους
Η Περιφέρεια καλεί τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα βιοασφάλειας. Παράλληλα, τα κοπάδια που βρίσκονται υπό περιορισμό πρέπει να σιτίζονται αποκλειστικά εντός των εγκαταστάσεων, ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις ζώων.
Εξετάζεται και δεύτερο ύποπτο κρούσμα
Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν ακόμη ένα ύποπτο περιστατικό στην περιοχή της Γορτυνία, με τα σχετικά δείγματα να έχουν ήδη αποσταλεί για εργαστηριακή ανάλυση.
- 1 λεπτό πριν Υπόθεση Marfin: Αποδέχθηκε την έκδοσή της η 46χρονη – Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην Ελλάδα
- 13 λεπτά πριν ΑΑΔΕ: Ανοίγει στις 16 Ιουλίου το νέο myPoint στον Πειραιά – Πιτσιλής: «Μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης»
- 26 λεπτά πριν Ασφάλεια στα ΜΜΜ: Το πρόγραμμα «Αριάδνη» στην υπηρεσία των πολιτών








