Συναγερμός σε σχολείο της Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων ψώρας
Κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
Το πρώτο περιστατικό εμφανίστηκε στις αρχές της εβδομάδας σε σχολείο της περιοχής της Τούμπας. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, η Διεύθυνση του σχολείου κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΕΟΔΥ, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη Σχολική Επιτροπή.
Δεν κρίθηκε απαραίτητο το κλείσιμο του σχολείου, μετά από συνεννόηση του δήμου Θεσσαλονίκης με τον ΕΟΔΥ, αλλά κατόπιν απόφασης της Σχολικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.
Οι μαθητές συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους, ενώ τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα ακολουθούν θεραπευτική αγωγή. Παράλληλα, οι γονείς έχουν λάβει οδηγίες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων σε περίπτωση που τα παιδιά τους εμφανίσουν ψώρα.
- 4 λεπτά πριν Μουντιάλ 2026: Ποιοι κινδυνεύουν και ποιοι παίζουν για την πρωτιά σήμερα (24/6) στους ομίλους Α, Β και Γ
- 28 λεπτά πριν ΟΑΣΘ: Βγήκε η προκήρυξη για 171 προσλήψεις οδηγών – Δείτε τα προσόντα
- 29 λεπτά πριν Πανελλαδικές 2026: Αύριο (25/6) οι βαθμολογίες – Πώς θα τις δείτε online και με SMS

















