Συναγερμός σε χρυσωρυχείο της Νότιας Αφρικής: Εγκλωβισμένοι 289 εργάτες
Συναγερμός έχει σημάνει σε χρυσωρυχείο της Νότιας Αφρικής κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς 289 εργάτες έχουν παγιδευτεί υπόγεια, με τις αρχές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είχαμε ένα περιστατικό στο φρεάτιο Kloof 7 και είμαστε απασχολημένοι με την πραγματοποίηση διαδικασιών εξέτασης ασφαλείας και φρεατίου, οπότε στη συνέχεια θα ανυψώσουμε τους εργαζόμενους στην επιφάνεια», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας εξόρυξης χρυσού Sibanye-Stillwater.
Η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς το χρυσωρυχείο βρίσκεται σε βάθος τριών χιλιομέτρων.
Εκπρόσωπος της εταιρείας ωστόσο τόνισε πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς και η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία να τους παράσχει φαγητό. «Αναμένουμε ότι η κατάσταση θα έχει επιλυθεί μέχρι περίπου το μεσημέρι σήμερα», ανέφερε ο ίδιος στο Reuters.
- Μόλις τώρα Η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή
- 11 λεπτά πριν Ηλεία: Εκτροπή κυκλοφορίας στην Πατρών – Πύργου λόγω της πυρκαγιάς στο Τραγανό
- 22 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας: Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές στα σχολεία των πληγεισών περιοχών







