Συναγερμός για απάτες με SMS για το επίδομα θέρμανσης
Νέο κύμα ηλεκτρονικών απατών βρίσκεται σε εξέλιξη, με επιτήδειους να στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, επιχειρώντας να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία πολιτών.
Πολλοί πολίτες έλαβαν SMS που αναφέρει «Έχετε λάβει το επίδομα θέρμανσης; Πατήστε τον σύνδεσμο». Ωστόσο, πρόκειται για απάτη, όπως επιβεβαίωσε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία με σχετική ανακοίνωση.
«Έλαβες SMS για το επίδομα θέρμανσης; Μην βιαστείς να το ανοίξεις. Είναι απάτη!», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., καλώντας τους πολίτες να ελέγχουν πάντα τον αποστολέα, να αποφεύγουν ύποπτους συνδέσμους και να μην κοινοποιούν προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα.
Οι δράστες χρησιμοποιούν ονομασίες και τίτλους που παραπέμπουν σε κρατικούς ή ευρωπαϊκούς φορείς, ώστε τα μηνύματα να φαίνονται αξιόπιστα. Στην πραγματικότητα, όποιος πατήσει τον σύνδεσμο οδηγείται σε ψεύτικη ιστοσελίδα, όπου του ζητούνται ευαίσθητα στοιχεία, δίνοντας έτσι στους απατεώνες πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών: μην ανοίγετε συνδέσμους από ύποπτα μηνύματα, ελέγχετε πάντα την πηγή και μην μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται ότι η έγκυρη ενημέρωση για επιδόματα και οικονομικές ενισχύσεις γίνεται αποκλειστικά μέσω των επίσημων κρατικών πλατφορμών.
- Μόλις τώρα ΕΚΠΑ: Τροποποιείται το Μεταπτυχιακό «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης»
- 18 λεπτά πριν ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά: Προσλήψεις για διοικητικούς, ηλεκτροτεχνίτες, υδρονομείς, εργατοτεχνίτες
- 19 λεπτά πριν Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Οι νέοι δικαιούχοι και τα αυξημένα ποσά







