Συμμετέχουν όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Κάθε δύο χρόνια μόνιμες θέσεις για υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ
Οι μόνιμες θέσεις διορισμού αφορούν ολόκληρο το δημόσιο τομέα και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Την ευρύτατη συμμετοχή όλων των πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ που διαθέτουν τον οποιοδήποτε τίτλο σπουδών, διασφαλίζει ο επικείμενος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμό του Δημοσίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τη διεκδίκηση των μόνιμων θέσεων γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία από πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Οι μόνιμες θέσεις διορισμού αφορούν ολόκληρο το δημόσιο τομέα και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η έκταση του διαγωνισμού, όσον αφορά στη συμμετοχή και τις ειδικότητες που θα διατεθούν, είναι πρωτόγνωρη για το ΑΣΕΠ και το σύστημα προσλήψεων. Κυρίως γιατί οι υποψήφιοι που δεν θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αποκλείονται -ουσιαστικά- από οποιαδήποτε μόνιμη θέση για την επόμενη διετία.

Με τα δεδομένα αυτά το ΑΣΕΠ θα εκδώσει εντός του Οκτωβρίου την πρόσκληση - προκήρυξη η οποία θα απευθείνεται αποκλειστικά σε υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Οι υποψήφιοι ΔΕ και ΥΕ θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται με τις γνωστές προκηρύξεις "Κ".

Το νέο σύστημα προσλήψεων (πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός), που αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία μόνιμου διορισμού, προβλέπει πρόσληψη σε δύο φάσεις:

Α) Συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις με αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση - προκήρυξη που θα εκδοθεί σύντομα

Β) Επιλογή θέσεων και περιοχών με διαδοχικές προκηρύξεις των φορεών που θα εκδοθούν εντός του 2023

Στη Β φάση συμμετέχουν μόνο όσοι είναι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Δηλαδή όσοι ξεπέρασαν τη βαθμολογική βάση για κάθε μάθημα.

Έτσι ο διορισμός

Είναι φανερό ότι η διεκδίκηση της μόνιμης θέσης γίνεται με δόυ σημαντικές προϋποθέσεις: συμμετοχή στο διαγωνισμό, σωστή προετοιμασία.

Τι θα περιλαμβάνουν οι εξετάσεις

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε:

  • Τρία μαθήματα κλάδου (50% της βαθμολογίας)
  • Τεστ αποτελεσματικότητας (50% της βαθμολογίας)

Πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας

Το workenter.gr γνωρίζει όλες τις προεργασίες για το πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γραπτό και θα έχει τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr -ενόψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ. Τονίζεται ότι η εκπαίδευση περιλαμβάνει προετοιμασία και στο τεστ αποτελεσματικότητας, το οποίο κρίνει κατά 50% το μόνιμο διορισμό.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Σημαντικό: Σημειώστε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την εκπαιδευτική σας βαθμίδα - ΠΕ ή ΤΕ.

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram