«Συμμαχία Ελλήνων»: Νέος πολιτικός φορέας με φόντο τις επόμενες εκλογές
Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με την ονομασία «Συμμαχία Ελλήνων» ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσω βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο προσωπικής του συμμετοχής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στο βίντεο, διάρκειας 3 λεπτών και 42 δευτερολέπτων, ανέφερε ότι η «Συμμαχία Ελλήνων» ιδρύθηκε το 2025 και υποστήριξε ότι το καταστατικό του φορέα έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο νέος σχηματισμός διαθέτει ήδη κοινοβουλευτική παρουσία και εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά τη δική του υποψηφιότητα, ο Κασιδιάρης σημείωσε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές όταν κατατεθούν οι υποψηφιότητες στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου. Όπως ανέφερε, εξετάζονται διαφορετικά ενδεχόμενα συμμετοχής, είτε μέσω ψηφοδελτίου πολιτικού φορέα είτε ως ανεξάρτητου υποψηφίου.
Με το νέο εγχείρημα συνδέονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημητροκάλλης, Γιώργος Μανούσος και Διονύσης Βαλτογιάννης, οι οποίοι είχαν εκλεγεί το 2023 με τους «Σπαρτιάτες» και στη συνέχεια αποχώρησαν από το κόμμα.
Ωστόσο, παραμένει ασάφεια σχετικά με το εάν έχει ήδη ολοκληρωθεί η επίσημη διαδικασία ίδρυσης και κατάθεσης του νέου φορέα στον Άρειο Πάγο. Δημοσιεύματα που επικαλούνται δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει κατατεθεί σχετική αίτηση από τους συγκεκριμένους βουλευτές.
Η τελική οργανωτική μορφή της «Συμμαχίας Ελλήνων», καθώς και ο ακριβής ρόλος του Ηλία Κασιδιάρη, αναμένεται να αποσαφηνιστούν κατά τη διαδικασία κατάθεσης και ελέγχου των υποψηφιοτήτων από τον Άρειο Πάγο.
- 21 λεπτά πριν Φορολοταρία: Έως 50.000 ευρώ στους λογαριασμούς των τυχερών – Πότε η κλήρωση
- 38 λεπτά πριν «Συμμαχία Ελλήνων»: Νέος πολιτικός φορέας με φόντο τις επόμενες εκλογές
- 46 λεπτά πριν OpenGov.gr: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα – Τι αλλάζει στις δημόσιες διαβουλεύσεις








