Συγκοινωνίες: Έρχεται μπαράζ προσλήψεων για οδηγούς και τεχνίτες – 900 νέα λεωφορεία
Μπαράζ προσλήψεων στις Συγκοινωνίες. Θα προσληφθεί προσωπικό των βαθμίδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ενισχύονται τα λεωφορεία της Αθήνας (ΟΣΥ) και ο ΟΣΕ.
Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί η αρχή αναμένεται να γίνει από το ΟΣΕ. Θα εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 140 νέων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων. Η διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.
Η προκήρυξη για τις 140 νέες προσλήψεις στον ΟΣΕ αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος Απριλίου.
Συγκοινωνίες: Προσλήψεις-εξπρές στην ΟΣΥ
Η Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ) ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις οδηγών και τεχνικών για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των δρομολογίων.

Οι νέες προσλήψεις “ακουμπούν” στο ότι προγραμματίζεται η ένταξη 900 νέων λεωφορείων στο στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Ακόμα δεν έχει καθορισθεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων που θα περιλαμβάνεται στην προκήρυξη της ΟΣΥ. Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι η πλειοψηφία των προσλήψεων θα αφορά οδηγούς.
Σε αυτού του τύπου τις προκηρύξεις τα βασικά προσόντα για την ειδικότητα των οδηγών είναι:
Απαιτούμενα Προσόντα:
- Δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Δ
- Πιστοποιητικό ΠΕΙ (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας)
- Επαγγελματική εμπειρία
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις: Αναμένονται σύντομα λεπτομέρειες από τον ΟΣΥ.
- 3 ώρες πριν ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έρχονται 3.265 μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου
- 3 ώρες πριν Συντάξεις Οκτωβρίου 2026: Πότε πάνε στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
- 12/09/2026 19:00 Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Ποιοι λαμβάνουν έως 1.438 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση








