Στον ΕΦΚΑ γίνεται της "κούτας"

Εκατοντάδες φάκελοι με αρχεία στο δάπεδο
Εκατοντάδες φάκελοι βρίσκονται  στοιβαγμένοι μέσα σε χάρτινες κούτες στο δάπεδο με αποτέλεσμα να συντηρείται "το χάος" στη διαδικασία απονομής σύνταξης

Στο τμήμα συντάξεων στον ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης έχουν πάει την διαχείριση και αποθήκευση των δημόσιων αρχείων σε άλλο επίπεδο!!

Εκατοντάδες φάκελοι βρίσκονται  στοιβαγμένοι μέσα σε χάρτινες κούτες στο δάπεδο με αποτέλεσμα να συντηρείται "το χάος" στη διαδικασία απονομής σύνταξης και η ελπίδα για τη πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή διακυβέρνηση να μοιάζει "όνειρο θερινής νυκτός".

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος σε εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές αναγνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υπόσχεται τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, αποφασίζοντας την ψηφιοποίηση όλων των αρχείων του ΕΦΚΑ αλλά και τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος που θα κάνει τις 88 διαφορετικές βάσεις δεδομένων του Φορέα να  διαλειτουργούν μεταξύ τους, όπως επίσης και τα συστήματα του ΚΕΑΟ να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα συστήματα του ΕΦΚΑ.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛΕΤΕΑ), οι σχετικοί διαγωνισμοί βρίσκονται λίγο προ της ολοκλήρωσής τους.

"Η ψηφιοποίηση των αρχείων και το ΟΠΣ, σημείωσε, θα μας επιτρέψουν ουσιαστικά να έχουμε μια 'αξονική τομογραφία' της λειτουργίας του ΕΦΚΑ. Έτσι θα μπορεί ο ΕΦΚΑ να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, οι ασφαλισμένοι να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και το κράτος να γίνει περισσότερο υπόλογο προς τους πολίτες", ανέφερε ο υπουργός. "Η ψηφιοποίηση θα είναι στο εξής ο βασικός άξονας των μεταρρυθμίσεων που προωθούμε στο ασφαλιστικό σύστημα και στον ΕΦΚΑ, καθώς οδηγεί σε καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σε πληρέστερη γνώση της κατάστασης αλλά και σε σαφέστερη ενημέρωση των ασφαλισμένων για το πώς προχωρεί η διαχείριση των αποταμιεύσεών τους", πρόσθεσε.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram