Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο (17/6) ΕΟΤ, ΠΣΤ και ΕΣΑμεΑ

Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο (17/6) ΕΟΤ, ΠΣΤ και ΕΣΑμεΑ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Οι χρόνιες εκκρεμότητες που αφορούν τα δικαιώματα των ατόμων με οπτική αναπηρία επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (ΠΣΤ) προχωρούν σε αγωνιστική κινητοποίηση αύριο, 17 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλευρό τους τάσσεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση, με στόχο να αναδειχθούν ζητήματα που, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος, παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια.

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού, ενώ οι διοργανωτές επιδιώκουν να μεταφέρουν απευθείας στην κυβέρνηση την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών με οπτική αναπηρία.

Στο επίκεντρο η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με οπτική αναπηρία

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων, η επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με οπτική αναπηρία, η επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2011, καθώς και η αντιμετώπιση μισθολογικών ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα, οι φορείς ζητούν φορολογικές ελαφρύνσεις, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, επέκταση του θεσμού του προσωπικού βοηθού και καθιέρωση μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.

Στη λίστα των αιτημάτων περιλαμβάνονται ακόμη η άμεση προκήρυξη θέσεων για το πρόγραμμα Εκπαιδευτών Κινητικότητας ΠΕ31, η επίλυση κτιριακών προβλημάτων, ο εκσυγχρονισμός του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), η βελτίωση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς και η πλήρης στελέχωση και ο απαραίτητος εξοπλισμός της Παράλληλης Στήριξης.

Τα αιτήματα έχουν ήδη αποσταλεί στον πρωθυπουργό , με τις οργανώσεις να επισημαίνουν ότι η ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για πολλά άτομα με οπτική αναπηρία.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι φορείς απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, τονίζοντας ότι η συλλογική παρουσία μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική τους δύναμη απέναντι στην Πολιτεία και να επιταχύνει την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI).

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Cookies