Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος για τα Τέμπη – Δείτε Live

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος για τα Τέμπη – Δείτε Live

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, στο Ειδικό Δικαστήριο, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια αφορά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, το οποίο εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Το πόρισμα θεωρεί επαρκή τα στοιχεία της δικογραφίας από την Εισαγγελία Λάρισας, αν και η επιτροπή δεν κάλεσε μάρτυρες ούτε ζήτησε κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση.

Το πολιτικό κλίμα είναι τεταμένο και αναμένονται αποχωρήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρκετά εκ των οποίων δηλώνουν πως δεν θα συμμετάσχουν στην αποψινή μυστική ψηφοφορία με κάλπη, που έχει προγραμματιστεί για τις 22:00. Ο ίδιος ο κ. Τριαντόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί στη συζήτηση.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τοποθετήσεις εισηγητών όλων των κομμάτων, έναν ανεξάρτητο βουλευτή και 16 ακόμη ομιλητές βάσει κοινοβουλευτικής αναλογίας. Για την παραπομπή απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 151 θετικές ψήφοι.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Βουλής

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr