Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η σύναντηση

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 11 Φεβρουαρίου, στην Άγκυρα, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας. Την ημερομηνία επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως διευκρίνισε, το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης και τα θέματα που θα τεθούν στην ατζέντα θα γνωστοποιηθούν επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε τη θέση της ελληνικής πλευράς ενόψει της συνάντησης, σημειώνοντας: «Η Ελλάδα προσέρχεται με πίστη και αυτοπεποίθηση στον διάλογο πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές δίκαιο και χωρίς καμία απολύτως διάθεση υποχώρησης». Παράλληλα, επανέλαβε τη σταθερή γραμμή της Αθήνας ότι «με την Τουρκία έχουμε μία κια μόνη διαφορά, τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και ότι ουδέποτε θα βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας και κόκκινων γραμμών».

Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr