Στην χρυσή λίρα στρέφονται οι Έλληνες
Στροφή στις χρυσές λίρες φαίνεται πως κάνουν οι Έλληνες, με την τιμή της να σημειώνει αύξηση τον τελευταίο καιρό.
«Ο χρυσός είναι μια αξία η οποία παραμένει για πάντα και είναι και το πιο ασφαλές καταφύγιο. Αν κοιτάξει κανείς τις αποδόσεις, θα δει ότι είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται πάντα ανοδικά και είναι τεράστιες», λέει η Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς.
«Είναι πολλοί οι λόγοι που ο χρυσός ανεβαίνει τόσο πολύ. Η τιμή του ανεβαίνει γιατί ανεβαίνει η ζήτηση. Ο ένας λόγος είναι η αστάθεια που υπάρχει οπότε οι επενδυτές το θεωρούν ένα ασφαλές καταφύγιο. Ένα άλλο κομμάτι οφείλεται στο γεγονός ότι με τη μείωση των επιτοκίων οι επενδυτές κάνουν μια αναπροσαρμογή στα χαρτοφυλάκιά τους».
Όπως λέει η ίδια:
«Τώρα αν την πουλήσετε τη λίρα είναι γύρω στα 580 ευρώ. Βλέπουμε ότι γίνονται πολλές πωλήσεις λιρών γιατί έχει πάει σε πολύ μεγάλη τιμή. Θα ανέβει και άλλο. Η χρυσή λίρα ακολουθεί το τι γίνεται με τον χρυσό παγκοσμίως».
- 14 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι
- 18 λεπτά πριν Η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή
- 29 λεπτά πριν Ηλεία: Εκτροπή κυκλοφορίας στην Πατρών – Πύργου λόγω της πυρκαγιάς στο Τραγανό








