Στην αντλία η πρώτη «καμπάνα», στο ρεύμα ο επόμενος λογαριασμός
Βενζίνη πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και ηλεκτρικό ρεύμα σε υψηλά επίπεδα συνθέτουν ένα νέο, πιεστικό τοπίο για τα ελληνικά νοικοκυριά. Οι πρώτες συνέπειες της διεθνούς ενεργειακής αναταραχής αποτυπώνονται ήδη στην αντλία, ενώ η ακριβή χονδρική τιμή ρεύματος προμηνύει συνέχεια της πίεσης και στους επόμενους λογαριασμούς. Παρά τα σημάδια σχετικής σταθεροποίησης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, η αγορά παραμένει εύθραυστη και η επιβάρυνση στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων θεωρείται δεδομένη.
Σε πρακτικό επίπεδο, η άνοδος των τιμών σημαίνει ακριβότερες μετακινήσεις, μεγαλύτερο κόστος για βασικές ανάγκες και περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος. Το βάρος δεν σταματά στο καύσιμο, αλλά περνά συνολικά στο κόστος ζωής, από τους λογαριασμούς ενέργειας έως τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο, καθώς η πορεία των διεθνών τιμών και οι ευρωπαϊκές αποφάσεις θα κρίνουν αν η πίεση θα αποκλιμακωθεί ή θα ενταθεί.
- 5 λεπτά πριν ΔΕΘ 2026: Απ΄ τον πρώτο στον τελευταίο- Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών όλων των παροχών- Πίνακας
- 9 λεπτά πριν Ντροπή στα Χανιά: Εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να ζει σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της για να πάει στη δουλειά
- 11 λεπτά πριν Προσλήψεις Πυροσβεστών: Αναμορφωμένοι πίνακες για 600 θέσεις – Κλήρωση την Τετάρτη (9/9)







