Σουβλάκι… από χρυσό: Έρχονται κι άλλες ανατιμήσεις
Το αγαπημένο σουβλάκι, το πιο κλασικό ελληνικό street food, εξελίσσεται πλέον σε είδος πολυτελείας, καθώς η τιμή του συνεχίζει να ανεβαίνει με σταθερό ρυθμό. Στην Αττική, το τυλιχτό κοστίζει πλέον σε πολλές περιπτώσεις έως και 5 ευρώ, με αποτέλεσμα μια τετραμελής οικογένεια να χρειάζεται πάνω από 40 ευρώ για ένα απλό γεύμα – ποσό που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα έφτανε για διπλάσιες παραγγελίες.

Οι εποχές που το τυλιχτό κόστιζε 2,50 ευρώ φαίνονται πια μακρινές, αφού οι ανατιμήσεις των τελευταίων ετών έχουν εκτοξεύσει το κόστος. Η συνεχής αύξηση στις πρώτες ύλες —κρέας, πίτες, πατάτες, λαχανικά και λάδι— σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ενοίκια, μεταφορικά) δημιουργούν ασφυκτική πίεση στους επαγγελματίες του κλάδου.
Προμηθευτές και ιδιοκτήτες καταστημάτων προειδοποιούν ότι ο κύκλος των ανατιμήσεων δεν έχει ολοκληρωθεί. Αν συνεχιστεί η αύξηση του κόστους παραγωγής, τότε πιθανότατα θα υπάρξει και νέα άνοδος στις τιμές, με το σουβλάκι να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τον χαρακτήρα του «φθηνού γρήγορου γεύματος» που είχε για δεκαετίες.

Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, διαπιστώνουν πλέον ότι ακόμη και μια απλή παραγγελία έχει γίνει δυσβάσταχτη, ενώ πολλοί επιχειρηματίες εκφράζουν φόβους ότι η περαιτέρω αύξηση των τιμών ίσως οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης.
- 7 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 29 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι
- 33 λεπτά πριν Η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή








