Σοφό Ασπροπύργου: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, 16 Ιουλίου, το απόγευμα, περίπου στις 19:15, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.
Ακόμη, στις 19:43 εστάλει μήνυμα από το 112 ώστε οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καταφέρνοντας να την οριοθετήσουν σε λιγότερο από μία ώρα.
Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ και 19 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 2 ελικόπτερα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν υδροφόρες του δήμου Ασπροπύργου.
Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Αττικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.
- 1 λεπτό πριν Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση σήμερα (8/8) για voucher έως 600 ευρώ
- 2 ώρες πριν Κραγιόν και lip gloss: Το κενό ασφαλείας που αποκαλύπτουν δύο νέες μελέτες
- 8/08/2026 02:00 ΕΛΙΑΜΕΠ: Πέρα από το παιχνίδι – Η αθέατη πλευρά του gaming









