Σίφνος: Στο μικροσκόπιο το βίντεο της συντριβής του Bell 206 – Τα σενάρια για μηχανική βλάβη

Σίφνος: Στο μικροσκόπιο το βίντεο της συντριβής του Bell 206 – Τα σενάρια για μηχανική βλάβη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου Bell 206 στη Σίφνο, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Νεκροί είναι ο 53χρονος έμπειρος πιλότος Γιώργος Ράικος και το νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών, Alexander Cromie, 31 ετών, και Marie Ebert, 30 ετών.

Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται βίντεο από τις τελευταίες στιγμές της πτήσης, στο οποίο το ελικόπτερο εμφανίζεται να περιστρέφεται απότομα πριν από την πτώση του, κοντά στο ελικοδρόμιο των Εξαμπέλων. Το στοιχείο αυτό έχει στρέψει την προσοχή των ειδικών σε πιθανή βλάβη ή απώλεια λειτουργίας του ουραίου στροφείου.

Αεροπορικοί πραγματογνώμονες επισημαίνουν ότι ένα από τα βασικά σενάρια είναι η σοβαρή μηχανική αστοχία που οδήγησε σε απώλεια ελέγχου, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται ο ανθρώπινος παράγοντας ή ακόμη και αιφνίδιο πρόβλημα υγείας του χειριστή. Ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί στο ιστορικό συντήρησης του ελικοπτέρου και σε τυχόν προηγούμενες ενδείξεις βλάβης.

Τη διερεύνηση του δυστυχήματος έχει αναλάβει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ, με τις αρχές να τονίζουν ότι είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version