Σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στη δήλωση Νετανιάχου για τη Γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων

Σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στη δήλωση Νετανιάχου για τη Γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προχώρησε σε αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ιστορικά γεγονότα για πολιτικούς σκοπούς, ενώ τον συνδέει με εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού.

«Η δήλωση του Νετανιάχου σχετικά με τα γεγονότα του 1915 αποτελεί μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των οδυνηρών γεγονότων του παρελθόντος για πολιτικούς σκοπούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, προστίθεται:
«Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για τον ρόλο του στη γενοκτονία που διαπράττεται εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του».

Η ανακοίνωση καταλήγει με σαφή καταδίκη:
«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα».

Πέτρος Παπαβασιλείου

Πέτρος Παπαβασιλείου

Ο Πέτρος Παπαβασιλείου είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Έχει εργαστεί σε Star, ANT1, Alpha, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Ελεύθερο Τύπο, Παραπολιτικά κ.α. Ειδικεύεται στο πολιτικό ρεπορτάζ, καθώς και σε θέματα προσλήψεων, εκπαίδευσης, προγραμμάτων ΔΥΠΑ και κατάρτισης.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version