Σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στη δήλωση Νετανιάχου για τη Γενοκτονία Αρμενίων και Ελλήνων

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στη δήλωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προχώρησε σε αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων.
Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ιστορικά γεγονότα για πολιτικούς σκοπούς, ενώ τον συνδέει με εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού.
«Η δήλωση του Νετανιάχου σχετικά με τα γεγονότα του 1915 αποτελεί μια προσπάθεια εκμετάλλευσης των οδυνηρών γεγονότων του παρελθόντος για πολιτικούς σκοπούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, προστίθεται:
«Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για τον ρόλο του στη γενοκτονία που διαπράττεται εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του».
Η ανακοίνωση καταλήγει με σαφή καταδίκη:
«Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα».
- 5 λεπτά πριν ΔΕΗ: Νέες ευκαιρίες εργασίας εκτός ΑΣΕΠ σε 7 ειδικότητες – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις
- 1 ώρα πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά


















