Σεισμός στη Μάνη: Δόνηση 4 Ρίχτερ στη Λακωνία – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Ανησυχία προκάλεσε σεισμός 4 Ρίχτερ στη Μάνη, ο οποίος καταγράφηκε τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο της ανατολικής Λακωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:29, ενώ έγινε αισθητή σε περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αναφορές για προβλήματα ή ζημιές.
Πού ήταν το επίκεντρο του σεισμού στη Μάνη
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, περίπου 7 χιλιόμετρα δυτικά του Γερολιμένα Λακωνίας.
Παράλληλα, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η δόνηση είχε εστιακό βάθος 17 χιλιομέτρων, στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ένας σεισμός στις γύρω περιοχές.
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Μέχρι αυτή την ώρα, οι αρμόδιες Αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ενώ δεν έχει καταγραφεί κάποια ιδιαίτερη επίπτωση από τον σεισμό στη Λακωνία.
Οι σεισμολόγοι υπενθυμίζουν ότι η ευρύτερη περιοχή της Μάνης και της νότιας Πελοποννήσου παρουσιάζει σεισμική δραστηριότητα, γεγονός που διατηρεί σε εγρήγορση τους ειδικούς.
Οι πολίτες, πάντως, παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις των επιστημονικών φορέων για τυχόν νεότερα στοιχεία σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
- 38 λεπτά πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 1 ώρα πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν
- 2 ώρες πριν Σήμερα η κηδεία του Νάσου Αθανασίου- Πότε και πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία















