Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία – Πυρετώδεις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στη Γαλλία, έπειτα από τις δύο μεγάλες δράσεις του Σεπτεμβρίου. Οι απεργίες επηρεάζουν κυρίως μεταφορές, παιδεία και τον δημόσιο τομέα, ενώ έχουν προγραμματιστεί πάνω από 240 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 75.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε ετοιμότητα. Παράλληλα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και εκλεκτός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Σεμπαστιάν Λεκορνί, συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με συνδικάτα και πολιτικά κόμματα με στόχο τη διαμόρφωση κυβέρνησης που θα μπορεί να στηριχθεί στην Εθνοσυνέλευση.
Ο Λεκορνί πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2026, το οποίο θα είναι λιγότερο αυστηρό σε μέτρα λιτότητας σε σχέση με τον προηγούμενο σχεδιασμό του Φρανσουά Μπαϊρού, που προέβλεπε εξοικονόμηση 44 δισ. ευρώ. Οι πρώτες αντιδράσεις των συνδικάτων υπήρξαν αρνητικές.
Αύριο, Παρασκευή, ο Λεκορνί αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες του Εθνικού Συναγερμού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
- 1 λεπτό πριν Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις σε 1.100 προϊόντα από 31 Αυγούστου – Αναλυτικά οι νέες τιμές
- 11 λεπτά πριν Πυροσβεστική: 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Μάχη σε 15 μέτωπα
- 21 λεπτά πριν Κρήτη: 113 μετανάστες σε δύο λέμβους νότια της Ιεράπετρας – Διπλή επιχείρηση διάσωσης




